HeadlineImage

Program

På Umeå universitet kan du välja mellan 150 program!

Välj den utbildning som passar just dig, fundera innan du söker till en utbildning vad du vill använda din utbildning till. Att utbilda sig är en investering i sig själv och för framtiden.

Läs mer om Umeå universitets alla program och kurser

Program med relevans inom idrottsområdet

Fysioterapeutprogrammet, 180 hpIdrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling, 180 hpMagisterprogrammet i idrottsmedicin, 60 hpMasterprogrammet i ledarskap och organisation, 120 hpProgrammet för Journalistik, 180 hp (valbart profilämne sport)OBS! Från hösten 2016 finns inte längre valbart profilämne sportPsykologprogrammet med inriktning mot idrott, 300 hpTränarprogrammet med inriktning idrottsfysiologi, idrottsmedicin och idrottspsykologi, 180 hpÄmneslärarprogrammet med ingång idrott och hälsa - gymnasieskolan, 330 hpINFORMATION till dig som undervisar i ämnet Specialidrott men som inte har formell behörighet i ämnet. (Nytt behörigetskrav gällande Ämneslärarprogrammet med ingång idrott och hälsa från Idrott och Hälsa B till Idrott och Hälsa A från hösten-15).

Grundlärarprogrammet Fritidshem, 180 hp(Praktiskt estetiskt ämne Idrott och Hälsa 1 och 2)

Frågor och studievägledning

Frågor om utbildningarna besvaras bäst av de kontaktpersoner som angetts under rubriken "Kontaktinformation" på varje programs webbsida, som du når med hjälp av länkarna här ovanför.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i utbildningsutbudet.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

Studiesamordnare Idrottshögskolan

Studiesamordnare Idrottshögskolan, Pernilla Eriksson
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
IKSU Sport

Tel:  090-786 55 29

Kontaktformulär