HeadlineImage

Träningsmiljö

I staden som andas idrott finns många träningsanläggningar och -möjligheter. Du som OUC-student har fri tillgång till alla skidspår och campus utomhusfriidrottsarena. Träningsupplägget är flexibelt för att passa studierna.

Träningsanläggningar och -miljöer

Du som OUC-student har fri tillgång till alla skidspår i Umeå. Här finns elljusspår i alla stadsdelar, och direkt från campus finns ett skidspår till spårsystemet på Gammlia idrottsområde. Vid Nydalasjön finns ett fem km långt konstsnöspår.

Inom tre kilometer från campusområdet finns fyra olika milslånga, väl preparerade, skidspår.

Generöst utbud av kartområden med hög kvalitet. I Umeåområdet finns inom tre mils radie från universitetet ett 20-tal olika kartor av hög klass för teknikträning i skogsterräng. Det finns dessutom ett tiotal sprintnormsritade kartor på områden där kartträning kan bedrivas året om.

Som OUC-student har du möjlighet att nyttja Campus friidrottsarena  måndag-fredag mellan kl. 06.00-22.00 i mån av plats på friidrottsbanan. Skolor och föreningar hyr tider på Campus Arena som du behöver ta hänsyn till. Utomhusanläggningen Campus friidrottsarena ligger i anslutning till IKSU Sport på universitetsområdet.

I kommunen finns även ett brett utbud av löparspår, styrketräningsanläggningar m.m.

Idrott på universitetsområdet

Idrottscampus vid Umeå universitet är under ständig utveckling. På campus finns konstgräsplan, beachvolleybollplaner och en utomhusarena för friidrott. Campus ligger i närhet till motionsspår och har många ytor för spontanidrott.

IKSU Sport som finns på universitetsområdet är ett av Europas största sportcenter och är för närvarande 26 000 m². Det utgör en stor del av idrottsmiljön.

På IKSU Sport finns även

  • Idrottshögskolans kansli, och en studerandelokal för våra idrottsstudenter och elitidrottare. Studerandelokalen fungerar som samtliga idrottsstudenters mötesplats där du kan studera enskilt eller i grupp, värma medtagen mat eller bara ha en lugn stund i sofforna.
  • Enheten för idrottsmedicin och ett 400 m² stort idrottslabb.

Träningsupplägg

Du som OUC-student kan i samråd med tränare lägga upp ett individuellt träningsprogram som anpassas till studiesituationen. Upplägget är flexibelt, studenten väljer själv om denne vill följa sitt eget program eller ta hjälp av OUCs tränare.

Du kan naturligtvis ha kvar din huvudtränare som i samråd med OUC-tränaren lägger upp träningsprogram och så vidare.

Transport

Du som OUC-student har möjlighet att låna Idrottshögskolans minibuss för att åka till träningsmiljöer.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion