Till umu.se
HeadlineImage

Orienteringens utvecklingscentrum i Umeå (OUC)

Välkommen! Som aktiv hos Orienteringens utvecklingscentrum i Umeå studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Samarbete

OUC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska Orienteringsförbundet.

          

Ansök till OUC

Sista ansökningsdag för att ansöka till OUC för läsåret 2018/2019 är 16 april 2018. Ansökan sker via Idrottshögskolan, Umeå Universitet.

Policy för Orienteringens utvecklingscentrum

Dubbla karriärer - Elitidrott och studier

Policy för antidoping

Information till Umeå universitets elitidrottsstudenter gällande antidoping

Svenska Orienteringsförbundets strategi för elitutvecklingsmiljöer

På styrelsemötet den 2015-01-27 fastställde Svenska Orienteringsförbundets styrelse Svenska Orienteringsförbundets strategi för elitutvecklingsmiljöer.
Läs mer om Svenska Orienteringsförbundets strategi för elitutvecklingsmiljöer

Instruktion i gymmet med fystränare

Vill du som OUC-student boka en gymtid - kontakta Stefan Sandlund.

Idrottsmedicinsk support

På måndagar och onsdagar finns möjlighet för dig som aktiv OCU-student att få idrottsmedicinsk support vid Idrottshögskolans kansli. Fasta tider finns att boka mellan kl. 08.00-11.00. Mellan kl. 11.00-12.00 finns möjlighet att komma på drop-in.

Behöver du som OCU-student boka en tid för att träffa sjukgymnast/fysioterapeut kontaktar du verksamhetsledare Pär Norén som i sin tur bokar en tid via Anna-Karin Eriksson, enhetsadministratör vid Idrottshögskolan, till Idrottsmedicnsk support.

Vid aktuta skador andra dagar än måndagar och onsdagar hänvisas du som OUC-student till Aktutmottagningen och följs sedan upp inom en vecka via ortopedmottagningen.

Du som ny aktiv OCU-student har även möjlighet att boka en tid för Functional Movement Screening (FMS) i syfte att optimera prestationsutveckling hos elitidrottare. Innan FMS-testet ska du fylla i ett formulär, som skickas ut via e-post, som du tar med dig till din bokade tid.

Ansök om Elitidrottsstipendium

RF och svenska spel delar årligen ut ett Elitidrottsstipendium som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin).

Stipendiet delas ut till 75 stipendiater på Idrottsgalan. Stipendiaterna får också möjlighet att komma på läger på Bosön.

Ansökan till stipendiet 2017/2018 är stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar januari 2018.

Läs mer om stipendiet, ansökningskriterier samt om hur du ansöker.

Examensarbete

Är du som student intresserade av skriva ditt examensarbete om orientering/skidorientering på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Susanne SöderholmSvenska Orienteringsförbundet.

Aktuellt

E-utbildning i antidoping för elitidrottsstudenter vid Umeå universitet

Föreläsning: Från och med hösten 2016 har Idrottshögskolan i samverkan med Västerbottens Idrottsförbund beslutat att samtliga studenter som skriver elitidrottsavtal med Umeå universitet ska genomgått Riksidrottsförbundets E-utbildning i antidoping.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

OUC:s kalendariumEvenemangslista Till kalendariet

Verksamhetsledare/tränare

Pär Norén
Idrottshögskolan, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
IKSU Sport

Tel:  090-786 71 81

Mobil:  070-637 32 12

Kontaktformulär