Träningsanläggningar

I staden som andas idrott finns många träningsanläggningar och -möjligheter. Du som FPC-student har fri tillgång till friidrottshall och utomhusanläggning. Träningsupplägget är flexibelt för att passa studierna.

Noila Friidrotthall

Träningsanläggningar och -miljöer

Som student vid FPC har du tillgång till en modern friidrottshall på Nolia (Dragonens idrottscentrum) samt möjlighet att nyttja friidrottsarenan Campus friidrottsarena som ligger i anslutning till IKSU Sport.

Friidrottshallen på Nolia (Dragonens idrottscentrum) kan du nyttja under följande tider:
Måndag-Fredag: kl. 07:30-18:00
Måndag-Fredag: kl. 18:00-22:00 i mån av plats
Lördag: kl. 8:00-18:00 i mån av plats
Söndag: 8:00-22:00 i mån av plats

Campus friidrottsarena har du möjlighet att nyttja måndag-fredag mellan kl. 06.00-22.00 i mån av plats på friidrottsbanan. Skolor och föreningar hyr tider på Campus Arena som du behöver ta hänsyn till.

I kommunen finns även ett stort kastfält på I20-området, ett brett utbud av löparspår, styrketräningsanläggningar m.m.

Idrott på universitetsområdet

Idrottscampus vid Umeå universitet är under ständig utveckling. På campus finns konstgräsplan, beachvolleybollplaner och en utomhusarena för friidrott. Campus ligger i närhet till motionsspår och har många ytor för spontanidrott.

IKSU Sport som finns på universitetsområdet är ett av Europas största sportcenter och är för närvarande 26 000 m². Det utgör en stor del av idrottsmiljön.

På IKSU Sport finns även

  • Idrottshögskolans kansli, och en studerandelokal för våra idrottsstudenter och elitidrottare. Studerandelokalen fungerar som samtliga idrottsstudenters mötesplats där du kan studera enskilt eller i grupp, värma medtagen mat eller bara ha en lugn stund i sofforna.
  • Enheten för idrottsmedicin och ett 400 m² stort idrottslabb.

Träningsupplägg

Du som FPC-student kan i samråd med tränare lägga upp ett individuellt träningsprogram som anpassas till studiesituationen. Upplägget är flexibelt, du väljer själv om du vill följa ditt eget program eller om du vill ta hjälp av FPCs tränare.

Du kan naturligtvis ha kvar sin huvudtränare som i samråd med FPC-tränaren lägger upp träningsprogram och så vidare. I dagsläget finns fem heltidsanställda tränare inom ramen för FPC och FIG Umeå (Riksfriidrottsgymnasiet i Umeå) med kompetens inom alla grenar och grengrupper.

Transport

Du som FPC-student har möjlighet att låna Idrottshögskolans minibuss för att åka till träningsmiljöer.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion