Till umu.se
HeadlineImage

Friidrottens prestationscentrum (FPC)

Välkommen! Som aktiv hos Friidrottens prestationscentrum i Umeå studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Samarbete

FPC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska Friidrottsförbundet. 

            

Ansökan till FPC

Sista ansökningsdag för att ansöka till FPC för läsåret 2018/2019 är 15 april 2018. Ansökning sker via Svenska Friidrottsförbundet.

Policy för Friidrottens prestationscentrum i Umeå

Dubbla karriärer - Elitidrott och universitetsstudier

Policy för antidoping

Information till Umeå universitets elitidrottsstudenter gällande antidoping

Instruktion i gymmet med fystränare

Vill du som FPC-student boka en gymtid - kontakta Stefan Sandlund.

Idrottsmedicinsk support

På måndagar och onsdagar finns möjlighet för dig som aktiv FPC-student att få idrottsmedicinsk support vid Idrottshögskolans kansli. Fasta tider finns att boka mellan kl. 08.00-11.00. Mellan kl. 11.00-12.00 finns möjlighet att komma på drop-in.

Behöver du som FPC-student boka en tid för att träffa sjukgymnast/fysioterapeut kontaktar du verksamhetsledare Jan Bäck eller Anneli Johansson som i sin tur bokar en tid via Anna-Karin Eriksson, enhetsadministratör vid Idrottshögskolan, till Idrottsmedicnsk support.

Vid aktuta skador andra dagar än måndagar och onsdagar hänvisas du som FPC-student till Aktutmottagningen och följs sedan upp inom en vecka via ortopedmottagningen.

Du som ny aktiv FPC-student har även möjlighet att boka en tid för Functional Movement Screening (FMS) i syfte att optimera prestationsutveckling hos elitidrottare. Innan FMS-testet ska du fylla i ett formulär, som skickas ut via e-post, som du tar med dig till din bokade tid.

Ansök om Elitidrottsstipendium

RF och svenska spel delar årligen ut ett Elitidrottsstipendium som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin).

Stipendiet delas ut till 75 stipendiater på Idrottsgalan. Stipendiaterna får också möjlighet att komma på läger på Bosön.

Ansökan till stipendiet 2017/2018 är stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar januari 2018.

Läs mer om stipendiet, ansökningskriterier samt om hur du ansöker.

Examensarbete

Är du som student intresserade av att skriva ditt examensarbete om friidrott på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Anders RydénSvenska Friidrottsförbundet.

Aktuellt

E-utbildning i antidoping för elitidrottsstudenter vid Umeå universitet

Föreläsning: Från och med hösten 2016 har Idrottshögskolan i samverkan med Västerbottens Idrottsförbund beslutat att samtliga studenter som skriver elitidrottsavtal med Umeå universitet ska genomgått Riksidrottsförbundets E-utbildning i antidoping.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

FPC:s kalendariumEvenemangslista Till kalendariet

Kontaktinformation

Jan Bäck
Idrottshögskolan, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
IKSU Sport

Tel:  070-677 99 30

Kontaktformulär