Till umu.se

ESC i Umeå erbjuder dig

För att du som ESC-student ska få tillgång till tjänsterna behöver du skriva ett elitidrottsavtal med universitetet genom Idrottshögskolan.

 • Heltidsanställd tränare
 • Kostnadsfri tillgång till Umeås skidspår
 • Kraftigt subventionerat pris på träningsanläggningen IKSU Sport
 • Idrottsmedicinsk expertis
 • Tester i universitetets idrottslabb, samt fälttester (kroppsscanning, rörelseanalyser, grenspecifika fystester, teknikanalyser)
 • Fystränare för konsultation, tester och träning
 • Kostrådgivning, mental rådgivning och speciell studievägledare för koordination av studier och träningsupplägg
 • Möjlighet att anpassa din studietakt, tentatillfällen, praktikort med mera på alla Umeå Universitets utbildningar samt Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Umeå
 • Kostnadsfria fortbildningstillfällen kring träning och elitidrott anordnade av Team Elit och Elitidrottscentrum Norr
 • En bra träningsmiljö med korta avstånd mellan boende, träning och studier
 • Gratis massage av studenter vid Tränarprogrammet som är under utbildning

Instruktion i gymmet med fystränare

Vill du som ESC-student boka en gymtid – kontakta Stefan Sandlund.

Idrottsmedicinsk support

På måndagar och onsdagar finns möjlighet för dig som aktiv ESC-student att få idrottsmedicinsk support vid Idrottshögskolans kansli.
Fasta tider finns att boka mellan kl. 08.00 och 11.00.
Kl. 11.00-12.00 finns möjlighet att komma på drop-in.

Behöver du som ESC-student boka en tid för att träffa sjukgymnast/fysioterapeut kontaktar du verksamhetsledare Elbert Karlsson som i sin tur bokar en tid via Anna-Karin Eriksson, enhetsadministratör vid Idrottshögskolan, till Idrottsmedicnsk support.

Vid aktuta skador andra dagar än måndagar och onsdagar hänvisas du som ESC-student till akutmottagningen vid Norrlands universityetssjukhus (NUS) och följs sedan upp inom en vecka via ortopedmottagningen.

Du som ny aktiv ESC-student har även möjlighet att boka en tid för Functional Movement Screening (FMS) i syfte att optimera prestationsutveckling hos elitidrottare. Innan FMS-testet ska du fylla i ett formulär, som skickas ut via e-post, som du tar med dig till din bokade tid.

Ansökan

Det finns ett begränsat antal platser i ESCs träningsgrupp. För att bli ESC-student krävs att du är antagen till studier vid någon av Umeå universitet utbildningar och att Svenska skidförbundet ger dig ESC-studentstatus.

Du ansöker till ESC via Svenska Skidförbundet, klicka på "Ansök till ESC i Umeå" till höger för att komma till ansökningsformulär. Ansökan för läsåret 2018/2019 sker senast 15 mars 2018.

Foto: Idrottshögskolan
Foto: Idrottshögskolan


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

Studenthälsan:

Att må bra under studietiden är en god grund för dina studier och din idrottskarriär. Studenthälsan finns för studenter vid Umeå universitet.

Läs mer om Studenthälsan

Studentcentrums stöd för sig som studerar vid Umeå universitet