Till umu.se
HeadlineImage

Elitskidcentrum i Umeå (ESC)

Välkommen! Som aktiv hos Elitskidcentrum i Umeå studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Samarbete

ESC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska Skidförbundet.

           

 

Ansök till ESC inför läsåret 2017/2018

Inom ramen för Elitskidcentrum är det möjligt för dig som längdskidåkare på elitnivå att kombinera din idrott med studier. För att få ansöka till ESC krävs att du håller landslagsnivå eller nivån närmast under. Ansök till ESC via Svenska Skidförbundet, sista ansökningsdag är den 1 mars 2017.

Policy för Elitskidcentrum

Dubbla karriärer – Elitidrott och universitetsstudier

Policy för antidoping

Information till Umeå universitets elitidrottsstudenter gällande antidoping 

Instruktion i gymmet med fystränare

Vill du som ESC-student boka en gymtid – kontakta Stefan Sandlund.

Idrottsmedicinsk support

På måndagar och onsdagar finns möjlighet för dig som aktiv ESC-student att få idrottsmedicinsk support vid Idrottshögskolans kansli.
Fasta tider finns att boka mellan kl. 08.00 och 11.00.
Kl. 11.00-12.00 finns möjlighet att komma på drop-in.

Behöver du som ESC-student boka en tid för att träffa sjukgymnast/fysioterapeut kontaktar du verksamhetsledare Elbert Karlsson som i sin tur bokar en tid via Anna-Karin Eriksson, enhetsadministratör vid Idrottshögskolan, till Idrottsmedicnsk support.

Vid aktuta skador andra dagar än måndagar och onsdagar hänvisas du som ESC-student till akutmottagningen vid Norrlands universityetssjukhus (NUS) och följs sedan upp inom en vecka via ortopedmottagningen.

Du som ny aktiv ESC-student har även möjlighet att boka en tid för Functional Movement Screening (FMS) i syfte att optimera prestationsutveckling hos elitidrottare. Innan FMS-testet ska du fylla i ett formulär, som skickas ut via e-post, som du tar med dig till din bokade tid.

Ansök om Elitidrottsstipendium

RF och svenska spel delar årligen ut ett Elitidrottsstipendium som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin).

Stipendiet delas ut till 75 stipendiater på Idrottsgalan. Stipendiaterna får också möjlighet att komma på läger på Bosön.

Ansökan till stipendiet 2017/2018 är stängd. Nästa ansökningsperiod öppnar januari 2018.

Läs mer om stipendiet, ansökningskriterier samt om hur du ansöker.

Examensarbete

Är du som student intresserade av att skriva ditt examensarbete om skidåkning på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Lars Sellin, Svenska Skidförbundet.

Folksams elitidrottsförsäkring

Du som ESC-student har möjligheten att teckna Folksams elitidrottsförsäkring med samma villkor som Skidförbundet till en kostnad av 4 250 kr/år. Önskar du teckna Folksams elitidrottsförsäkring kontaktar du verksamhetsledare Elbert Karlsson.

Aktuellt

Idrottshögskolan satsar på hållbar prestationsutveckling

Idrott & Akademi Idrottshögskolans ambition är att elitidrottsstudenter vid Umeå universitet ska må och nå toppen under sin studietid och i sin satsning på dubbla karriärer. Som en del i detta arbete bjuder Elitskidcentrum vid Idrottshögskolan in landslagsledare, föreningsledare och föreningskontaktperson till studenter/aktiva som är antagna på Elitskidcentrum i Umeå.

E-utbildning i antidoping för elitidrottsstudenter vid Umeå universitet

Idrott & Akademi Från och med hösten 2016 har Idrottshögskolan i samverkan med Västerbottens Idrottsförbund beslutat att samtliga studenter som skriver elitidrottsavtal med Umeå universitet ska genomgått Riksidrottsförbundets E-utbildning i antidoping.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

ESC:s kalendariumEvenemangslista Till kalendariet

Tränarträff 2017-11-27

Varmt välkommen landslagsledare, föreningsledare och föreningskontaktperson till studenter/aktiva som är antagna till Elitskidcentrum i Umeå. 

Träffen syftar främst till att skapa en dialog om hur vi tillsammans kan arbeta för att vara ett bra stöd till de aktiva och hur vi kan komplettera varandras olika kompetenser.

Program Tränarträff 171127

Verksamhetsledare/tränare

Elbert Karlsson
Idrottshögskolan, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
IKSU Sport

Mobil:  070-590 40 45

Kontaktformulär