HeadlineImage

Elitskidcentrum i Umeå (ESC)

Välkommen! Som aktiv hos Elitskidcentrum i Umeå studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Samarbete

ESC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Svenska Skidförbundet.

           

 

Ansök till ESC inför läsåret 2018/2019

Inom ramen för Elitskidcentrum är det möjligt för dig som längdskidåkare på elitnivå att kombinera din idrott med studier. För att få ansöka till ESC krävs att du håller landslagsnivå eller nivån närmast under. Ansök till ESC via Svenska Skidförbundet, sista ansökningsdag är den 15 mars 2018.

Policy för Elitskidcentrum

Dubbla karriärer – Elitidrott och universitetsstudier

Policy för antidoping

Information till Umeå universitets elitidrottsstudenter gällande antidoping 

Examensarbete

Är du som student intresserade av att skriva ditt examensarbete om skidåkning på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Lars Sellin, Svenska Skidförbundet.

Folksams elitidrottsförsäkring

Du som ESC-student har möjligheten att teckna Folksams elitidrottsförsäkring med samma villkor som Skidförbundet till en kostnad av 4 250 kr/år. Önskar du teckna Folksams elitidrottsförsäkring kontaktar du verksamhetsledare Elbert Karlsson.

Aktuellt

Elitidrottsstudenter uttagna till längdskidlandslagets nya träningsgrupp Team Bauhaus

Idrott & Akademi Förbundskapten Rikard Grip har tillsammans med tränarna för Svenska längdskidlandslaget tagit ut A-laget och den nya träningsgruppen Team Bauhaus. Bland åkarna i Team Bauhaus finns elitidrottsstudenterna Lovisa Modig, Karl-Johan Dyvik och Johan Häggström, vid Elitskidcentrum (ESC) Idrottshögskolan, representerad.

E-utbildning i antidoping för elitidrottsstudenter vid Umeå universitet

Idrott & Akademi Från och med hösten 2016 har Idrottshögskolan i samverkan med Västerbottens Idrottsförbund beslutat att samtliga studenter som skriver elitidrottsavtal med Umeå universitet ska genomgått Riksidrottsförbundets E-utbildning i antidoping.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

ESC:s kalendariumEvenemangslista Till kalendariet

Verksamhetsledare/tränare

Elbert Karlsson
Idrottshögskolan, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
IKSU Sport

Tel:  090-786 65 53

Mobil:  070-590 40 45

Kontaktformulär