Till umu.se
HeadlineImage

Friidrottens prestationscentrum (FPC)

Välkommen! Som aktiv hos Friidrottens prestationscentrum i Umeå studerar du samtidigt som du gör en fullständig elitsatsning på din idrott.

Ansökan till FPC

Sista ansökningsdag för att ansöka till FPC för läsåret 2014/2015 är 15 april 2014. Ansökning sker via Svenska Friidrottsförbundet.

Ansök om Elitidrottsstipendium

RF och svenska spel delar årligen ut ett Elitidrottsstipendium som ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 40 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (20 000 kronor per termin).

Stipendiet är avsett för studieåret 2014/2015 och delas ut till ca 50 stipendiater på Idrottsgalan. Stipendiaterna får också möjlighet att komma på läger på Bosön. Ansökningsperiod är 1 januari 2014 - 2 maj 2014.

Läs mer om stipendiet, ansökningskriterier samt om hur du ansöker.

Policy för Friidrottens prestationscentrum i Umeå

Dubbla karriärer - Elitidrott och universitetsstudier

Examensarbete

Är du som student intresserade av att skriva ditt examensarbete om friidrott på kandidatnivå eller magisternivå är du välkommen att kontakta Svenska Friidrottsförbundet.

Samarbete

FPC är ett samarbete mellan Umeå universitet, Svenska Friidrottsförbundet och Umeå kommun. 

        

Mer info

Mer information hittar du under ingångarna i vänsterspalten.

Aktuellt

Friidrott.se: IVM: små marginaler på 60

Odain Rose, elitidrottsstudent vid Idrottshögskolan, sprang i början av mars inomhus VM i friidrott i Sopot, Polen. Odain som visat fin form var två hundradelar från semifinal. Odain ingår i träningsgruppen för FPC, Friidrottens prestationscenter.

Aktuellt

FPC framgångar i ISM

Under helgen, 22-23 februari, avgjordes ISM i friidrott i Göteborg. Fyra av de nio studenterna vid Friidrottens Prestationscentrum, FPC, deltog i mästerskapet och genomförde imponerande prestationer.


Sidansvarig: Idrottshögskolan
2014-04-15

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Jan Bäck
Idrottshögskolan, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
IKSU Sport

Tel:  070-677 99 30

Kontaktformulär