Umeåstudenter åker världscupspremiär i skidorientering

[2017-11-27] 27 november inleds världscupen i skidorientering i Skidorientering i Ylläs, Finland. I det svenska skidorienteringslandslaget är sju elitidrottsstudenter vid Orienteringens utvecklingscentrum (OUC, Idrottshögskolan, uttagen till världscupspremiären.

I dag, 27 november, inleds världscupen i skidorientering i finska Ylläs. Världscupsveckan inleds med sprint, följt av medeldisants och avslutas med långdistans.

- Fantastiskt roligt att sju av 14 deltagare vid Orienteringens utvecklingscentrum (OUC) är uttagna till premiären, säger Pär Norén, verksamhetsledare vid OUC.

På startlinjen i världscupspremiären för säsongen 2017/2018 finns:

Isabel Salén, Tekniskt-Naturvetenskapligt basår
Linda Lindkvist, Arkitektprogrammet
Frida Sandberg, Civilingenjörsprogrammet i bioteknik
Evelina Wickbom, Civilingenjörsprogrammet i bioresursteknik
Erik Blomgren, Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi
Markus Lundholm, Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi
Ulrik Nordberg, Fristående kurser

- Linda Lindkvist slutade som 8:a i dagens damsprint, Frida Sanberg på en 11:e plats samt Evelina Wickbom på en 16:e placering -  det är en bra början på säsongen, säger Pär Norén.