Till umu.se

Medaljregn till elitidrottsstudenter vid Orienteringens utvecklingscentrum (OUC)

[2017-01-30] I helgen arrangerades Skidorienterings-SM i Skellefteå. Flera av de aktiva elitidrottsstudenterna vid Orienteringens utvecklingscentrum (OUC) stod under helgen på prispallen i såväl tävlingarna i medeldistans som i den avslutande stafetten.

Från höger: Erik Blomgren, Ulrik Nordberg, Frida Sandberg och Evelina Wickbom. 

Elitidrottsstudenterna Frida Sandberg, Ulrik Nordberg, Evelina Wickbom, Erik Blomgren, Markus Lundholm satsar på dubbla karriärer, genom att kombinera en elitsatsning i skidorientering med akademiska studier vid Umeå universitet, och samtliga ingår i Idrottshögskolans verksamhet Orienteringens utvecklingscentrum (OUC). I helgen stod de på startlinjen i skidorienterings-SM i Skellefteå och visade alla framfötterna.

I lördagens medeldistanslopp i skidorientering med gemensam start stod Frida Sandberg och Ulrik Nordberg som svenska mästare och fick kliva överst på prispallen och ta emot guld-medaljerna. Även Evelina Wickbom och Erik Blomgren genomförde fina lopp och slutade som bronsmedaljörer.
-Det var en väldigt härlig känsla att spurta i mål som vinnare. Det är ett skönt kvitto att jag är på rätt väg inför EM, säger Ulrik Nordberg.

Under söndagen avslutades SM-helgen i Skellefteå med stafetter. Överst på herrarnas prispall stod OUC-studetnerna Ulrik Nordberg och Erik Blomgren. Markus Lundholm vann tillsammans med sin klubbkamrat SM-bronset.

Evelina Wickblom vann tillsammans med sin syster Andrea, också elitidrottsstudent vid Umeå universitet, damernas SM-stafett.
- Jättekul! Det var mitt första SM-guld som senior och det är såklart en väldigt fin känsla att vinna med syrran, säger Evelina. Formen har varit stigande under hela säsongen, jag är väldigt laddad för EM.

Frida Sandberg, Civilingenjörsprogrammet i bioteknik
Evelina Wickbom, Civilingenjörsprogrammet i bioresursteknik
Ulrik Nordberg, Fristående kurser (Datorkommunikation)
Erik Blomgren, Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi
Markus Lundholm, Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi
Andrea Wickbom, Tränarprogrammet inriktning Idrottsfysiologi, Idrottsmedicin och Idrottspsykologi

Läs mer: Sandberg och Nordberg vann SM-medeln

Läs mer: Stafettguld till Umeå och Sävast Ski Team

Läs mer om OUC

Redaktör: Anna-Karin Eriksson

Adress till nyheten:
http://www.ih.umu.se/om-idrottshogskolan/nyhet//.cid278635


Nyheter i rss-format

Prenumerera på nyheter från Idrottshögskolan i RSS-format: Nyheter