Lyckad dag i hälsans tecken

[2018-09-20] Höstterminens Hälsa på campus lockade många studenter och föreläsare till en dag med föreläsningar, workshops och fysiska aktiviteter i hälsans tecken.

Onsdag 12 september arrangerades Hälsa på campus för studenter och anställda vid Umeå universitet. Projektet ska, genom att inspirera och motivera till fysisk aktivitet, främja friskvård och välmående bland studenter och anställda. Att lyfta fram hälsa, ur ett rörelseperspektiv är konceptet för dagen. Programmet erbjöd ett brett utbud med så väl vetenskap som inspiration inom området fysisk aktivitet och hälsa.

- Vi lockade i höst betydligt fler studenter än tidigare till arrangemanget och vi har för varje tillfälle ökat antalet besökare vilket är jättekul, säger Pernilla Eriksson, projektledare för Hälsa på campus.

I vimlet fanns bland annat Matilda och Hanna, studenter vid Studieyrkesvägledarprogrammet respektive Tandläkarprogrammet. De båda tycker Hälsa på campus är ett bra initiativ.
- Många är väldigt stillasittande i sin vardag. Det är mycket positivt att vi hade tid avsatt på våra scheman för att kunna delta på Hälsa på campus. Dagen ger en bra push att komma igång!

Hanna och Nina studerar till Sjuksköterska och passade på att ta ett break från pluggandet för att ta del av Hälsa på campus.
- Det är ett jättebra initiativ, synd bara att vädret inte var med oss! En sådan här dag ger oss studenter annat att fokusera på än våra studier, ett mycket bra och uppskattat avbrott. Hälsa är kul, och det är kul att vara student så att vi kan få ta del av detta, säger de båda studenterna.

Hälsa på campus är en jättebra satsning, säger Linda Leijon, student på socionomprogrammet. Hälsa är viktigt för att orka med studierna och för att vi människor ska hålla rent allmänt!

Johan och Erik, anställda vid ITS, besökte Hälsa på campus för första gången. De testade bland annat sin gripstyrka hos studenterna vid Tränarprogrammet.
- Hälsa på campus är ett kul initiativ, det är första gången jag tar mig tid att besöka dagen, säger Johan.

Vårens Hälsa på campus dag är på fettisdag den 5 mars, redan nu är arbetet i full gång för att göra det programmet så intressant och attraktivt som möjligt.

- Som student och anställd vid Umeå universitet finns möjligheten att året runt göra Hälsa på campus aktiviteter genom bl.a. promenadorientering runt campus i jakt på Rosa, Stig och Runa. Kartorna hämtas på Idrottshögskolans kansli eller kan mailas som PDF. Det finns även möjlighet att testa på de olika promenad-mötesslingorna som Lokalförsörjningen har tagit fram tillsammans med Studenthälsan. Det finns antingen 20, 30 eller 60 minuters promenadslingor. Alla startas från bron vid Dammen med det går bra att haka på slingorna var som helst längst de snitslade banorna , säger Tove Mårs, projektadministratör av Hälsa på campus.

Utvärdering av Hälsa på campus 12 september

Låt Idrottshögskolan veta vad du tyckte om Hälsa på campus 12 september och hjälp oss att utveckla denna aktivitetsdag.

Logga in på www.menti.com, ange koden 41 42 25.