Förändrade rutiner gällande elitidrottsavtal och SF-intyg

[2018-09-13] Från och med i höst har Riksidrottsförbundet ändrat i sin definition av vilka elitidrottsstudenter som kan räknas som en RIU-student. Nytt är också att du som RIU-student vid Umeå universitet behöver årligen vid höstterminens start lämna in ett SF-intyg, underskrivet av ditt specialidrottsförbund, till Idrottshögskolans kansli för att kunna fortsätta räknas som en RIU-student och ta del av de förmåner som erbjuds till dig som RIU-student.

Från och med i höst har Riksidrottsförbundet ändrat i deras definition av vem som kan räknas som RIU-student. Den nya definitionen av Elitidrottare som har rätt till ett RIU-avtal är aktuell eller potentiell landslagsidrottare (junior/senior) eller spelare i högsta ligan i en lagbollidrott.

Inför läsåret 2018/2019 behöver du som RIU-student varje höstterminsstart lämna in ett nytt intyg från ditt Specialidrottsförbund till Idrottshögskolans kansli för att kunna fortsätta räknas som RIU-student.

Fyll i ditt intyg och maila det till ditt Specialidrottsförbund. Be ditt förbund att skriva under intyget och skicka intyget tillbaka till dig. Senast den 15 oktober ska du ha lämnat in ditt godkända intyg till Anna-Karin Eriksson vid Idrottshögskolans kansli.

SF-intyg

Som RIU-student erbjuds du

Som RIU-student vid Umeå universitet erbjuds du möjligheten till anpassad studiegång samt tillgång till Idrottshögskolans Prestationsteam som ett stöd i din prestations- och personliga utveckling. Idrottshögskolans Prestationsteam erbjuder dig Idrottsmedicinsk support, tester i universitetets Idrottslabb, kostrådgivning, Idrottspsykologiskt stöd samt studievägledning/karriärvägledning. Som RIU-student får du dessutom möjlighet att äta subventionerade luncher (10-kort) på restaurangen Hansson och Hammar på IKSU Sport (är du intresserad av denna subvention, kontakta Emma Isaksson, Idrottshögskolan).

Idrottshögskolan har ett välkomstarrangemang den 19 september kl. 14.30 i lokal Luxemburg på IKSU sport då du har möjlighet att träffa vårt presentationsteam. Kom gärna då och träffa vårt team och få all information du behöver inför läsåret.

Vid frågor och funderingar

Är du varmt välkommen att kontakta: Pernilla Eriksson, Dubbla Karriärer-koordinator Idrottshögskolan, Umeå universitet tel: 090-786 55 29 eller
Anna-Karin Eriksson, tel: 090 – 786 67 29.