Elitidrottsstudenter prisas med Elitidrottsstipendium

[2018-10-11] Amanda Delgado Johansson och Moa Lundgren kombinerar en elitidrottssatsning med akademiska studier vid Umeå universitet. Studenterna är två av 75 idrottare som i samband med Idrottsgalan i Globen den 21 januari får ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium för läsåret 2018-2019.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 75 stipendium på 50 000 kronor vardera. Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Och inte minst, ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan i januari.

– Svenska Spel har ett stort engagemang för svensk idrott och vill så långt det är möjligt skapa så goda förutsättningar som möjligt för dess utövare. Att kunna vara med och erbjuda dessa idrottare möjligheter att kombinera en elitsatsning med studier innebär att vi även är med och skapar möjligheter efter den avslutade idrottskarriären. Vi bidrar till att ta svensk idrott framåt, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef Svenska Spel.

Amanda Delgado Johansson, programmet för journalistik, och Moa Lundgren, läkarprogrammet, är två av de 75 elitidrottare som får ta emot ett stipendium motsvarande 50 000 kr.

Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 21 januari 2019.