Daniel Ekvall, landslagets psykolog, besöker Umeå universitet

[2018-07-02] Daniel Ekvall, Idrottspsykologisk rådgivare för Svenska fotbollslandslaget, besöker Umeå universitet torsdag den 27 september. Daniel kommer berätta om hur han kombinerar forskning, praktisk tillämpning och psykologi i sitt arbete med svensk fotboll. Värd för arrangemanget är institutionen för psykologi som välkomnar alla att kostnadsfritt lyssna på Daniel.

Daniel Ekvall är tränarutbildare med ansvar för ledarskap och psykologi på Svenska Fotbollför­bundet. Han är för närvarande Idrottspsykologis rådgivare åt Svenska herrlandslaget och har haft samma funktion i IFK Norr­köping mellan 2010 och 2017. Dessutom har Daniel varit idrotts­psykologisk rådgivare åt bl a Riksidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. Daniel är utbildad i pedagogik med inriktning idrott och i psyko­logi med inriktning idrott på Hög­skolan i Halmstad. Han har också en grundläggande psykoterapiut­bildning med inriktning KBT.

Kom och lyssna på Daniel Ekvall när han berättar om hur han kombinerar forskning, praktisk tillämpning och psykologi i sitt arbete med svensk fotboll. Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå? Teoretiska principer varvas med exempel från Svenska landslaget och åren i IFK Norrköping. Daniel kommer också prata om det psykologiska innehållet på tränarutbildningarna på Svenska Fotbollsförbundet, vad och hur man kan jobba med detta.

Program 2018-09-27

13.00-14.30 Daniel presenterar sitt arbete
14.30-15.00 Paus
15.00-16.30 Intervju och frågor till Daniel