Ansök till Badmintons kompetenscentrum och satsa på dubbla karriärer

[2018-09-28] Hösten 2018 startade Badmintons Kompetenscentrum (BKC) vid Umeå Universitet för elitsatsande badmintonspelare som vill kombinera en elitidrottssatsning med studier på universitetsnivå. Vill du vara en del av BKC och plugga i vår, missa inte sista ansökningsdag den 15 oktober.

Badmintons Kompetenscentrum är ett samarbete mellan Svenska Badmintonförbundet, Umeå universitet och Umeå kommun. Genom att studera vid BKC kan du satsa på dubbla karriärer – d.v.s. en elitsatsning inom badminton kombinerat med universitetsstudier.

Ansökningskrav

För att ansöka till träningsgruppen för BKC krävs att du uppfyller kravet på idrottsliga meriter. Du ska hålla svensk elitnivå, vara med eller sikta mot landslagsnivå, medverkat i landslagssammanhang på ungdoms-, junior- eller seniornivå.

För att bli antagen till BKC förutsätts att du är antagen som student vid Umeå universitet eller vid SLU Umeå. Du behöver studera på minst 25% studietakt/termin för att kunna bli antagen.

BKC erbjuder dig

Som elitidrottsstudent vid BKC erbjuds du bland annat hjälp av badmintontränare och fystränare, tillgång till Badmintonstadion, kostrådgivning, mental rådgivning och tillgång till idrottsmedicinsk expertis. Du kan även få dina studier anpassade, det kan till exempel innebära fördröjd studietakt, tentamen på annan ort och förtur vid val av praktikort.

Ansök senast 15 oktober

Ansökan till BKC skickas till Pernilla Eriksson, Idrottshögskolan, senast den 15 oktober.

Universitetsutbildningar söker du via antagning.se senast den 15 oktober.

Läs mer om Badmintons kompetenscentrum (BKC)

Frågor - Välkommen att kontakta:

Hanner Andersson, Verksamhetsledare/tränare BKC, 090-786 96 77 eller

Pernilla Eriksson, Biträdande föreståndare Idrottshögskolan, 090- 786 55 29,