Nyheter från Idrottshögskolan

Elitidrottsstudenter prisas med Elitidrottsstipendium

2018-10-11
Amanda Delgado Johansson och Moa Lundgren kombinerar en elitidrottssatsning med akademiska studier vid Umeå universitet. Studenterna är två av 75 idrottare som i samband med Idrottsgalan i Globen den 21 januari får ta emot Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium för läsåret 201...

Ansök till Badmintons kompetenscentrum och satsa på dubbla karriärer

2018-09-28
Hösten 2018 startade Badmintons Kompetenscentrum (BKC) vid Umeå Universitet för elitsatsande badmintonspelare som vill kombinera en elitidrottssatsning med studier på universitetsnivå. Vill du vara en del av BKC och plugga i vår, missa inte sista ansökningsdag den 15 oktober.

Innovationstävling - Rörelseutrymme på campus

2018-09-24
EU-projektet, Nordic Innovation Center (Nord InC), presenterar tillsammans med Akademiska hus en innovationstävling för utveckling av campusområdet på Umeå universitet. Tävlingen är ett initiativ för att stimulera till ökad fysisk aktivitet och rekreation samt möjliggöra samarbete och dialog mellan ...

Lyckad dag i hälsans tecken

2018-09-20
Höstterminens Hälsa på campus lockade många studenter och föreläsare till en dag med föreläsningar, workshops och fysiska aktiviteter i hälsans tecken.

Förändrade rutiner gällande elitidrottsavtal och SF-intyg

2018-09-13
Från och med i höst har Riksidrottsförbundet ändrat i sin definition av vilka elitidrottsstudenter som kan räknas som en RIU-student. Nytt är också att du som RIU-student vid Umeå universitet behöver årligen vid höstterminens start lämna in ett SF-intyg, underskrivet av ditt specialidrottsförbund, t...

Idrottsstudenter - ta möjligheten att vara delaktiga i Change the game

2018-09-04
Change The Game är ett projekt som syftar till att öka rörelserikedomen hos barn och unga. Studenter som läser en idrottsrelaterad utbildning har möjlighet att delta som gruppledare på Change The Games aktivitetsdag 15 september.

Ansök om forskningsbidrag från CIF

2018-09-03
Forskningsbidrag finns nu att söka från Centrum för idrottsforskning (CIF) för år 2019. Idrottsforskningen kan ta sin utgångspunkt i samtliga vetenskapsområden och alla ansökningar ska ha en tydlig idrottsrelevans. Ansök senast måndag 17 september 2018 kl. 17:00 (svensk tid).

Konferens om digitalisering kopplat till fysisk aktivitet och hälsa hålls i Umeå

2018-09-03
Idrottshögskolan är en av medspelarna i konferensen Fysisk aktivitet & hälsa 2018 som arrangeras under dagarna 7-8 november i Humanisthuset, Umeå universitet. Årets arrangemang tar ett brett grepp om fysisk aktivitet med inriktning mot digitalisering.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion