Till umu.se

Nyheter från Idrottshögskolan

Change the game lanserar ny valuta – tips blir till power coins

2017-08-14
Att barn rör på sig för lite och för ovarierat är en trend flera forskare varnar för. Change the game vill ändra på den trenden, med hjälp av barnen själva. Som tack för deras hjälp får barnen power coins – en helt ny valuta – att samla på. – Vi tror att barn har massor av bra idéer ...

Umeå forskare tilldelas bidrag från Vetenskapsrådet för Internationell postdok

2017-06-07
Andreas Stenling, vid Institutionen för psykologi och forskare inom Idrottshögskolans forskningsnätverk, har erhållit ett treårigt bidrag från Vetenskapsrådet för att göra en internationell postdok.

www.mynewsdesk.com: Change the Game vill bekämpa inaktivitetsepidemin med nytt koncept

2017-05-31
Den 16 september arrangeras årets upplaga av Change the game. De som står bakom satsningen är Balticgruppen med hjälp av bland annat Idrottshögskolan vid Umeå universitet. Forskning visar att det finns en ny lösning för att råda bot på den rådande inaktivitetsepidemin. Lösningen är rörelserikedom.

Vill du engagera dig i Change the game 2017?

2017-05-29
För fjärde året i rad genomförs Change the game i Umeå och Idrottshögskolan är en av medspelarna i arrangemanget. Du som Idrottsstudent har möjlighet att delta som ledare på en Sverigeunik aktivitet "Change the game, lördag 16 september 2017.

Save the date: 13 september 2017

2017-05-29
Onsdag den 13 september är det Studentsportardag! Idrottshögskolan arbetar tillsammans med interna och externa aktörer för att utveckla ett nytt koncept för dagen.

KRAFT-utbildning för att främja kunskap kring fysisk aktivitet och hälsa

2017-05-29
Har du tid över på sommaren? Passa på att läsa en digitalkurs om Fysisk aktivitet och hälsa. Utbildningen är ett samarbetsprojekt mellan Umeå universitet och Idrottshögskolan, Västerbottens läns landsting, Umeå kommun samt Företagarna Umeå, där syftet är att stärka och vidareutveckla kompetensen ino...

Ansök om elitidrottsstipendium för läsåret 2017-2018

2017-05-15
Elitidrottsstudenter har möjlighet att ansöka om Riksidrottsförbundets (RF) och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. Elitidrottsstipendiet ska möjliggöra för den aktive att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Ansökan stänger 2 juni 2017.

svt.se/nyheter: Idrottsskola för barn med autism ger mersmak

2017-05-11
Lördagen den 13 maj arrangerar Idrottsvetenskapliga föreningen, bestående av studenter vi Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet, vid Umeå universitet Välgörenhetsflåset. Loppets alla intäkter går till en välgörenhetsorganisation, i år går intäkterna till konceptet SEMÄJ för den jag är...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion