Nyheter från Idrottshögskolan

Innovationstävling - Rörelseutrymme på campus

2018-09-24
EU-projektet, Nordic Innovation Center (Nord InC), presenterar tillsammans med Akademiska hus en innovationstävling för utveckling av campusområdet på Umeå universitet. Tävlingen är ett initiativ för att stimulera till ökad fysisk aktivitet och rekreation samt möjliggöra samarbete och dialog mellan ...

Lyckad dag i hälsans tecken

2018-09-20
Höstterminens Hälsa på campus lockade många studenter och föreläsare till en dag med föreläsningar, workshops och fysiska aktiviteter i hälsans tecken.

Förändrade rutiner gällande elitidrottsavtal och SF-intyg

2018-09-13
Från och med i höst har Riksidrottsförbundet ändrat i sin definition av vilka elitidrottsstudenter som kan räknas som en RIU-student. Nytt är också att du som RIU-student vid Umeå universitet behöver årligen vid höstterminens start lämna in ett SF-intyg, underskrivet av ditt specialidrottsförbund, t...

Idrottsstudenter - ta möjligheten att vara delaktiga i Change the game

2018-09-04
Change The Game är ett projekt som syftar till att öka rörelserikedomen hos barn och unga. Studenter som läser en idrottsrelaterad utbildning har möjlighet att delta som gruppledare på Change The Games aktivitetsdag 15 september.

Ansök om forskningsbidrag från CIF

2018-09-03
Forskningsbidrag finns nu att söka från Centrum för idrottsforskning (CIF) för år 2019. Idrottsforskningen kan ta sin utgångspunkt i samtliga vetenskapsområden och alla ansökningar ska ha en tydlig idrottsrelevans. Ansök senast måndag 17 september 2018 kl. 17:00 (svensk tid).

Konferens om digitalisering kopplat till fysisk aktivitet och hälsa hålls i Umeå

2018-09-03
Idrottshögskolan är en av medspelarna i konferensen Fysisk aktivitet & hälsa 2018 som arrangeras under dagarna 7-8 november i Humanisthuset, Umeå universitet. Årets arrangemang tar ett brett grepp om fysisk aktivitet med inriktning mot digitalisering.

Anmälan till Hälsa på campus öppen

2018-08-27
Onsdag den 12 september arrangeras Hälsa på campus. Höstens arrangemang erbjuder ett brett och utökat program av kostnadsfria föreläsningar, workshops samt fysiska aktiviteter. Vissa av aktiviteterna har föranmälan, denna föranmälan öppnar i dag måndag 27 augusti.

IFK Umeå handboll söker tränarresurser

2018-08-24
IFK Umeå handboll har som ambition att starta ett lag för åldrarna 6-9 med fokus på handbollslek. Föreningen är i behov av tränare och ledare och ser gärna att dig som idrottsstudent vid Umeå universitet som en tränarresurs för IFK Umeå handboll.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion