Till umu.se

Idrottsluncher

Idrottshögskolan erbjuder tre till fyra gånger per termin intresserade att delta vid idrottsluncher på IKSU Sport i Umeå. Alla är välkomna att delta.

Idrottslunch

Syftet med idrottsluncherna är att erbjuda senaste nytt inom idrottsforskning och utveckling på ett lättillgängligt sätt samt att skapa möten mellan olika idrottsintresserade; t ex forskare, lärare, studenter, aktiva, tränare och andra föreningsmänniskor.

Vi inleder med en föreläsning (11:30-12:15) sedan lunch (40 kr, ta gärna jämna pengar med) på IKSU Sport Hansson & Hammar, IKSU Sport, Lokal; Luxemburg IKSU Sport.

Vid frågor gällande anmälan vänligen kontakta:

Anna-Karin Eriksson, 090-786 67 29

Kommande idrottsluncher

9 maj 2018

Johan Lindholm, professor vid Juridiska institutionen

Föreläsningsrubrik: "Mänskliga rättigheter och andra konstitutionella krav i idrotten".

Johan är professor i rättsvetenskap verksam inom bl.a. idrottsjuridik. Han har skrivit flera böcker inom idrottsjuridik och kommer snart ut med en ny bok om CAS, den internationella skiljedomstolen för idrott. Johan kommer att redogöra för hur idrottsliga aktörer numera och i allt större utsträckning måste respektera rättsliga krav som traditionellt framförallt gällt staten, till exempel krav på att skydda grundläggande rättigheter, och de utmaningar som detta innebär för idrotten.


Sidansvarig: Idrottshögskolan

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet

Kontaktinformation

Idrottshögskolan
Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
Iksu sport

Tel:  090-786 67 29

Kontaktformulär