Till umu.se
HeadlineImage

Elitidrott och studier - utmärkt kombination i Umeå!

Vid Umeå universitet är det möjligt för dig som elitidrottare att förbereda dig för livet efter idrottskarriären samtidigt som du är aktiv. Oavsett studieval och idrottsgren finns möjligheten att du kan få dina studier anpassade efter de förutsättningar du har som elitidrottare.

För att kunna göra detta krävs att du som elitidrottande student skriver ett avtal med universitetet via Idrottshögskolan. I detta avtal preciseras både universitetets och dina åtaganden. Avtalet är nyckeln till att få åtnjuta policyn för möjligheten av kombinationen elitidrott och studier.

Ansökan om elitidrottsavtal

Elitidrottsavtalet skrivs när du blivit antagen som student vid Umeå Universitet. Det är inte möjligt att ansöka om elitidrottsavtal innan dess, däremot är det bra om du i förväg för en dialog med programvägledare för att få information om hur kombination elitidrott och studier fungerar på den utbildning som du vill läsa.

Läs mer om vad elitidrottsavtalet innebär

Umeå universitets definition av elitidrottare

Idrotten måste ingå i någon av Riksidrottsförbundets (RF:s) 70 specialidrottsförbund (SF)

  • Individuell elitidrottare som tävlar på lägst nationell mästerskapsnivå och /eller i landslag
  • Elitlagidrottare som spelar i någon av de två högsta nationella serierna
  • Tränare för individuell elitaktiv, elitlag, förbundskapten för landslag samt förbundstränare

Du som lever upp till Umeå universitets definition av elitidrottare kan skriva ett elitidrottsavtal med Idrottshögskolan.

Även SLU erbjuder elitidrottsavtal för sina studenter på jägmästarprogrammet. För att kunna göra detta krävs att du som elitidrottande student skriver ett avtal med Fakulteten för skogsvetenskap vid SLU, via Idrottshögskolan. I avtalet preciseras både universitetets och dina åtaganden.
Läs mer om kombinationen Jägmästare och elitidrottare

För mer information:
Studiesamordnare: Pernilla Eriksson
Tel: 090- 786 55 29
E-post: pernilla.eriksson@umu.se 

Du kan också kontakta studie - /programvägledare på respektive program/institution för att få mer information gällande idrottsrelaterade utbildningar samt kombinationen elitidrott och studier vid Umeå universitet.


Sidansvarig: Idrottshögskolan
2015-02-09

Utskriftsversion